Hakuna matata till förbannelse

publicerat i Resa;
150803: 
 
Idag var dagen som vi skulle vi utforska Stone Town i dagsljus. Övriga gruppen hade bokat en guidad tur, jag och Anna utmanade ödet och valde att utforska på egen hand. Sagt och gjort, precis som på andra ställen med många turister gäller det att låsas att man har full koll på vart man ska (fast man i själv verket har noll koll), stanna väl gömd när man i smyg kollar kartan i ett hört och lära sig säga 'nej tack' på swahili.
 
Efter att passerat samma hus x antal gånger började vi hitta genom staden. Staden har utökats som mysig och gammal men jag skulle nog tyvärr säga att den också är ganska sliten. Efter ett par timmar svettades under en sjal hittade vi ett mysigt café och lite senare en mysig restaurang. På denna restaurang fick vi in fruktjuice som inte var åt denna värld! Det är utan tvekan det godaste jag fått i mig de senaste veckorna! Så god att Anna råkade spilla ut hela över sig när den skulle förevigas på foto. Vi lånade stället skrattandes och lovade servitören att komma tillbaka senare under kvällen. 
 
Jag tror inte riktigt att servitören förstod att vi menade allvar. Ett antal timmar senare trillade 15st juicesugna bussresenärer in och ockuperade stället som rymde 20 gäster. Vi väntade snällt utanför tills vi skrämt iväg övriga gäster som var där innan oss. Sen dracks det 'Awake shake' och 'Mango mantra' for glatta livet, även denna kväll avslutades kvällen på matmarknaden. En av killarna i matstånden utbrast glatt 'your're back!!' javisst och sen fick vi en lokalspråkkurs.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Linda:

Åter igen! Vilken resa alltså! Det är så häftigt att läsa om allt du gjort! Så mkt vi har att prata om när du alldeles snart kommer hem 😘

Kommentera inlägget här :